Nu försvinner jag...

... Till Tyskland!

Hoppas allt går bra nu bara, båt och bilresan och allt. Uschja. Båt.. fy fy fy.

Ska försöka filma (och kanske fota) lite intressanta ekipage.. Typ Silvia Trkman med bergern La och border collien Bu och Susan Garrett med BC:sarna Encore och Feature.. Åh, och så Schapendoesen såklart!

Jag längtar så, fast jag är livrädd.. Inför båtresan och allt nytt.. Gillar inte nya grejer. Och så kommer jag sakna Chilli och Tazza så mycket, usch. Vill inte vara utan dem en dag. =(

Men nu ska vi ha kul! Ja! Det är ju faktiskt VM!


Ja, men, nu måste jag packa och duscha. Det blir tidigt imorgon..


Ses och hörs när jag kommer hem igen!


En liten testfilm...

Lite löv, blommor och hundar i blåsten. Visst blev det lite relaxing över det hela? .. Nä, äh.

*Psssst!*, se i HD såklart..



Det kommer snart snart snart en film med bara hundarna.

Men nu ska de först få sin kvällspromenad

Ses!


Nya kameran!

Hurra! Idag kom kameran som jag väntat så länge på.
Eftersom Nikon inte kunde laga min D300 så erbjuder de mig en helt splitterny D300s, S!! D300:n passar mig helt otroligt bra och jag älskar den kära kameran, så en D300 med filmfunktion (D300s) är ju bara för bra för att vara sant. Huvudsaken att göra blir ju såklart foto, fast att man kan filma lite (i HD dessutom!) skadar ju inte ett dugg.. =)
 

Och här är ett litet litet snabbt klipp som jag trixade ihop på lilla söta Tazza som vilar efter ett träningspass.

Hon är så söt med huvudet på min kudde, söta lilla Tazza..


Vette fasen varför det blev en svart ram runt omkring.. Måste väl lära mig att redigera igen... :O


I skogen



Waff!

Del 5

Tazza med den roligaste leksaken i världen...


Det finns bara en sak som är roligare....

.. Flygande löv!!

Del 4

Fina fluffen




Del 3

Här kommer lite mer bilder som jag bara inte lagt ut. Tagna 2010.09.21







Här luktar det gottgott...





Ja ja

Dagen har varit fin. Tävlingen var väldigt trevlig och allting var bara jättebra!

Nu dock, är allt jobbigt.. Jättejobbigt...


Dumma dumma attans nedrans förbaskade asperger.. Jag skyller allt på dig..

Snälla försvinn..


Nu måste jag gå och krama två hundar...


Agilitytävling i Nybro, VM osv.

Nu imorgon är det agilitytävling här igen. I Nybro denna gången, precis här i närheten alltså och denna gången ska jag inte vara funktionär. Tänkte ha med bara Tazza för en gångs skull. Chilli har sett så mycket tävlingar och är så van vid den miljön. Det blir bra för Tazza att få komma iväg lite själv ibland utan Chilli. :) Vi ska bara titta på och ta det lugnt och träna passivitet bland stressen samt hejja på några från klubben som är med och tävlar. Och fota såklart! Denna gången lovar jag att det blir bilder! ... Hoppas jag. :) Ska kanske dit både lördag och söndag. På lördag är det small och medium och på söndag är det large.

Egentligen hade vi planerat in en vandring denna helg, fast äh.. Det får bli någon annan gång. Jag måste verkligen fota just nu känner jag! Det blir fler vandringar nu i fina hösten.


Nästa helg bär det av mot Tyskland. Tjohej! Det är nämligen Agility VM! (Har inte berättat det förrens nu eftersom det inte riktigt varit helt klart ifall vi skulle åka eller inte). Det ska bli så sjukt kul (och nyttigt) att få se alla otroliga ekipage in action, live! Det ska faktiskt vara en schapendoes med i medium också. Kul! :)

Åh vad kul det här ska bli. Jag kan verkligen inte minnas när jag senast var utanför Sveriges gränser. Det är nästan lite nervöst och läskigt.  Några bilder kan jag inte lova, fast jag tar nog med reservkameran så lite bilder blir det väl kanske.. =) Hundarna blir hemma med husse och lillhusse. Jag kommer sakna dem så..

Hursomhelst.. Imorgon. Då blir det bilder. =)


Del 2


"Lever du?"

Tazza snurrar runt...


KOLLA ÖGAT! ♥ Chilli ser ju ut som en söt seriefigur eller något... Awww♥

Tazza blir jagad av Chilli.. Bådas favoritlek.



Söta nallebjörnen.

Tazza blir jagad..

Oh shit..

Chilli är snabbast såklart!

"Vad hände....?"

Tjohej, Tazza snor vår ved!



Hon håller den där leksaken så konstigt... Hihi

Crazy!

Busbilder

Del 1 :)








Slalomplaner...

Jaha, då var man myndig.. Inget jag sett fram emot direkt, som andra kanske gör.. Körkort och alkohol, usch nej tack! Jag tycker verkligen inte om födelsedagar. Det är så överskattat och sorgligt på något sätt. Jag får tvinga mina föräldrar att inte köpa saker till mig.. Samma sak på julafton.

Jag lyckades hursomhelst inte i år.. Mina föräldrar tycker så synd om mig.. De hade köpt Susan Garrets 2x2 slalom DVD! Och den kunde jag faktiskt inte tacka nej till. Den var ju inte bara till mig, utan även till hundarna! Om man ser det på det sättet.. :)

Så tack mammsen och pappsen, ni är alldeles för snälla..

Så nu har jag tittat igenom första disken + lite av den andra, och det ser så bra ut! Har länge fattat vad metoden går ut på, fast i DVDn förklaras allt som jag förr inte förstod! Susan är verkligen en fantastisk tränare.. Tänkte lägga mina tankar och åsikter om filmen bland filmrecensionerna sen när jag sett klart hela. :)

Så, jag har bestämt mig. Chilli ska omtränas enligt denna metod. Lite lätt bara, fixa till en mer självständig slalom och få lite säkrare ingångar.. 

Och så till våren 2011 ska Tazza och jag börja träna detta från 0. Hon ska få växa till sig rejält först och vi har en hel del träning kvar att göra innan vi börjar med detta. Just nu ska vi shejpa många fler tricks, träna lite mer balansövningar, handling utan hinder och kroppskontrolls övningar.. Men vad jag längtar! :D

Tazza blir nog superagility hunden...!


Det är förresten RUTTET att fylla år sådär 4 dagar efter valet.. Hade ju så gärna velat göra min röst hörd och vara med och förändra sverige, världen och speciellt miljön.. =(

Oh well, 4 år till kan jag väl vänta...





 


Hundrastgård här i närheten, hurra! ♥

Har hört rykten om att det ska/håller på att byggas en hundrastgård precis här nära oss.. Det visar sig vara sant och det är snart klart för att öppnas! PERFEKT! Jag är alldeles överlycklig, det är ju nästan för bra för att vara sant! Så underbart att någon tagit initiativ till denna fantastiska idé! :)
 
Yay vad skoj det ska bli för Chilli och Tazza! Ett helt nytt roligt rastställe och träningsställe där de får träffa en massa gamla och nya kompisar! Åh så kul. :) Det kan ju inte bli bättre!


Ute i regnet

Lite mer bilder från igår..










Vart är ögonen!?



Höstig tur i trädgården

Eftersom det var så länge sedan jag tog upp kameran så kommer här lite nya bilder från idag.

Det var länge sedan jag tog nya bilder på Tazza. Men visst är hon söt? :) Och visst börjar hon se lite mer ut som en schappe nu, med lite mer päls i ansiktet och allt. :) Vi mätte henne för ett par dagar sedan och det visade sig att hon var 46-47cm.. Chilli är 41-42-43cm, det blir alltid olika för hon står alltid så konstigt.. :)

Det blev förresten inga bilder igår från large agilityn.. :( Jag hade fullt upp med funktionärsarbete hela dagen och fick knappt någon paus ens mellan klasserna..





Vart är ögonen?



Nyvaken tröttis

Godmorgon lilla sömntuta!

Fluffis!

Helt slut..

Jag är helt slut! Idag var det agilitytävling som vår klubb arrangerat och jag var där som funktionär. Har sprungit fram och tillbaka med koppel, fixat hinder, byggt om banor typ 100 gånger (ja jag överdriver).. Men vad kul det har varit. :) Nu är jag helt slut dock. Allt detta gjordes i ösregn och blåst! Måste ha varit en utmaning för alla ekipage kan jag tänka mig..

Imorgon blir det upp tidigt igen, samma tid, samma plats, samma uppgifter. Då är det large hundarnas tur.


Förresten.. För ett par veckor sedan hände det läskigaste, Tazza ramlade ner för trappan! Har glömt att berätta detta, så jag gör det nu.

Jo, klockan är ungefär 3 på natten då jag vaknar av ett duns-pang-bom-smäll ljud från trappan. Av ren reflex så flyger jag upp mitt ur den djupaste sömnen och rusar allt vad jag kan ut i hallen och tänder lampan. Ingen hund där nere... Jag går ner.. I köket möts jag av en stackars förvirrad liten Tazza i mörkret. Hon var helt okej dock och jag hörde inget pipande och hon haltade inte, utan gick som vanligt.. Tack och lov! För min värsta mardröm är att någon av hundarna skadar sig! Jag kan verkligen inte med att se djur lida, speciellt inte mina närmaste. ♥

Det visade sig att hon behövde ut, så vi gick ut, kissade och gick sen och la oss igen.

Men stackars lilla Tazza. Så vilsen hon var när jag kom ner i köket.. Lilla vännen.. ♥


Åter till Agilitysnacket. Imorgon ska jag försöka fota lite hade jag tänkt. Ifall det inte regnar då, vill gärna inte blöta ner lånekameran.... :)

Jag som inte ens fått ordning på alla Schapendoes agilitybilderna än! Det är för mycket just nu!


-

Lite halvgamla bilder.. =)



Bara prat..

Dagens träning

Idag åkte vi till brukshundklubben och byggde upp en klurig hoppklass bana.. Fast det visade sig att det var kurs idag! Nybörjar agilitykursen. Mina instruktörer var där och jag fick köra lite ändå. =) Idag skulle den gruppen börja med kontaktfält och då fick Chilli och jag vara med och visa hur kontakfält går till genom 2på2av metoden. Ibland blir Chilli så tokig och helt glömmer kontaktfälten, fast idag visste hon att det var "allvar" och gjorde de snyggaste och mest proffsiga stoppen hon någonsin gjort! Likadant på A-et. Jisses vad stolt jag var. :)

Vi måste ha sett hur proffsiga ut som helst.. Fast jag var så nervös att mina ben nästan föll sönder.. Chilli är så duktig och vet precis när jag är nervös. Då tröstar hon alltid genom att göra sitt bästa och lite till.... =)

Tazza var med och körde tunnlar. Den hunden älskar tunnlar säger jag bara! Hon springer så glatt genom den mest böjda och långa tunneln. Söt Tazza! Hon gör mig också väldigt väldigt stolt och det ska bli så skoj att få komma igång med henne! =)


En annan sak också,
som nästan inte har med hundar att göra alls. (FOR REAL?!? NO WAY!)

Jo, som ni kanske har märkt så fotar jag inte alls lika ofta längre, så som jag gjorde förut.. Det är ju så att Nikon har lovat mig en ny kamera, En Nikon D300s, eftersom de inte kunde laga min förra.. Hmm..

Nu har jag väntat en månad och kameran är fortfarande inte här...

Just nu har jag en D300 lånekamera och den funkar ju alldeles super, såklart. Fast av någon anledning så känns det inte rätt att fota med den, nu när jag vet att jag snart får en ny.. Det känns som att kameran kan komma vilken dag som helst och medan jag bara väntar och väntar och väntar så blir D300:n bara liggandes...

Nåväl. Jag ska försöka komma ut och ta lite nya bilder på hundarna nu, eller kanske en ny film? Usch, nä det vet jag inte om jag har tid med. Fast lite bilder kan jag ta.

Har annars försökt jobba jätte jätte mycket med hemsidan. Ska antagligen göra en jätterenovering. Hittat en massa fel och saker som jag vill ändra på. Så nu blir det mycket jobb! Men det är kul! Svårt, irriterande ibland, skitjobbigt, tidskrävande, men fruktansvärt kul när man får till det! :)

Nu är det dags för kvällspromenaden med mina duktiga små kompisar ♥

Vi ses!


Excellence In Weave Pole Training

Åh jag är så stolt över Chillis slalom nu! Hennes ingångar är verkligen helt suveräna nu för tiden.. Det har tagit tid dock, mycket tid, men det var värt det, för slalom är en utav hennes favoriter idag och hon är så snabb. :)

... Men när jag börjar träna med Tazza så blir det andra metoder...! Nämligen Susan Garretts 2x2 metod. Jag tror den skulle passa min Tazza alldeles perfekt. Hon är så snabb och framåtviljan vill jag inte förstöra genom samma metod jag kört med Chilli. Jag har verkligen en känsla av att just 2x2 passar Tazza perfekt... Tänkte köra igång med detta till våren, då jag förhoppningsvis också skaffat DVD:n. Tills dess blir det handling utan hinder och bara allmän träning och lydnad + en massa, massa, massa tunnel träning! :D


Snyggt slalom, eh? :)


Glada i skogen

Glad Chilli i skogen

En glad Tazza också!

Och så en glad (fast förkyld) Lovisa! (Vem kan inte vara glad med en hand full med kantareller?) Lägg märke till två hundskepnader i bakgrunden...



Porträtt





















Mer bilder

Nu funkar internet igen. Varje gång det regnar, åskar eller bara blåser lite så lägger mitt internet av... :]


Meya & Tazza (med vattenskålen) i gräset

Ingen slalom blev det där inte.. :)

Äpplen är ju bara för kul! :)


Men den där vattenskålen var ännu roligare..

Den skulle såklart inte bara drickas ur...

"MIN BARA MIN! :D"



"Oh no! Gamlingarna omringar mig!"

"Bäst att springa!!!"

Rakt in i lovisa såklart.... :)

Tazza tog skålen..


Tazza ville ha den för sig själv...

"Där här ska bitas sönder..."



Hopp!

En nöjd Chilli igen.

Tazza blir förföljd...

Meya hittade en ny leksak!

*Namnnam! Tuggtugg! Gnagignag!*



Tjoho, leksags igen!


Chillar... Ja tro det eller ej, sen kopplade de faktiskt av allihopa. Typ, en stund iallafall.





Godis!


Chilli: När jag sitter fint får jag alltid något....

Sitter fint! :)

Hundparty

Idag har vi haft besök av Frida och hennes nya lilla kompis Meya, en 15 veckor gammal svart whippet! Inte jättelätt att få actionbilder på henne. Hon är både liten, kolsvart och supersnabb! =) Idag var faktiskt både Frida och Chilli på super-lek-humör också, vilket var väldigt kul! Här kommer lite bilder från partyt! :P






Äpplen, tjoho!

Tazza fick ha toffs idag. Den höll inte länge dock.. :p








Alltid ett äpple i munnen.. :)





Ah! Tazza blir nerbrottad!







Efter brottning så blir det spring! Chilli och Tazza hade lite svårt att hinna med. :)




Nöjd Chilli!


Dessa bilder tog jag med mitt supertrasiga teleobjektiv. Har fler bilder, tagna med ett annat. Lägger upp dem snart!

Snabbt träningsinlägg

Idag var det agility med Chilli igen. Det gick så bra så! Hon har verkligen fått en riktigt självständig och säker slalom med riktigt fina och säkra ingångar! =) Vi har tränat mest på slalom i sommar och det är så kul att se så fint resultat! :)


Tazzalazzan söt som få.


Kampglad snygging

Det finns ingenting roligare i världen än att få slita och döda sina leksaker tycker Tazza!

Och matte jublar över Tazzas föremålsintresse! =)


Alltid snygg såklart!


P.S, på torsdag får vi valpbesök! :D

Historia

Jag håller för tillfället på med informationen om rasen. Ska försöka hitta så mycket info som möjligt och få med så mycket historia och gamla bilder som jag bara kan få tag på...!

Jag önskar att det hade funnits mer info/historia om rasen bara.. Det står ju samma sak om rasen på varje liten sida man är inne på, svensk, holländsk osv. Det är lite småtrist och det är ju trots allt en gammal ras, så historia borde finnas.. Det gäller bara att hitta den!

Har suttit och kollat och kollat efter gamla bilder och hittade faktiskt ett par svartvita där det var hundar som verkligen liknade schappar.. Väldigt intressant!! Jag blir så glad när jag hittar det jag letar efter! Det är ju lite svårt dock att hitta fotografen till dessa bilder så jag vet inte vem jag ska fråga ifall jag får använda dem på min sida eller ej... =)

Det är kul att leta efter historia :) Jag ska nog aldrig sluta leta, jag vet att någonstans i världen (antagligen i holland) så måste det ju bara finnas massvis att läsa och lära om rasen och dess historia och ursprung. Det får bli ett livsprojekt!

Ja jag tycker verkligen det är superintressant med rasers historia och jag hade verkligen velat veta mer om just Schapendoes! En liten dröm som jag haft ett tag, (jag har många drömmar), är att göra en egen väldigt stor och innehållsrik hundlexikon/bok med massvis med historia som jag själv skrivit och sen såklart massvis med bilder. Inte bara en bild på varje ras, utan flera olika när hunden gör sina typiska urprungliga jobb, valla eller bogsera båtar till exempel. Bilderna vill jag åka runt i världen och ta själv såklart! Fast det blir jobbigt... Yay, ett till livsprojekt!

.. Men först ska jag vinna världsmästerskapen i agility med Chilli i medium och Tazza i large! (livsprojekt?) :)


.... Nej nu måste jag sova innan jag blir galen!!


Om det finns någon där ute i världen som läser detta och vet någon jättebra sida eller bara vet en massa.. Kontakta mig! :)


Lycka!

Idag var jag nog med om det största som någonsin hänt mellan mig och Tazza i vår träning tillsammans..! Det är en känsla som jag fått som jag bara inte kan förklara med ord här i bloggen. Det är för stort! Jag har suttit i timmar nu och skrivit och skrivit.. Jag har nu lagt över all text i ett word-dokument som jag kanske någon dag lägger upp här ändå.. Fast just nu så bara kan jag inte.. Ingen skulle förstå för det går verkligen inte att förklara med ord...! :D

Min lilla Tazza. Vad jag är stolt över henne! Idag har hon verkligen visat mig vem hon är och vad hon kan! Hon är bara helt klart den bästa valpen och jag är idag världens stoltaste matte!

Nu, idag, har jag fått reda på vad min Tazza har att ge.. Idag har vi lyckats! :D

(eller egentligen igår, eftersom klockan är över 12. Har ju somsagt suttit och skrivit i timmar...)


Nedrans mig som blir alldeles för kreativ mitt i natten!! Dumma, dumma rutin!

Godnatt på er!


"Just a dog?"

Hittade en så fin liten film på youtube som jag bara måste lägga upp här.

Den är så fin, och så sann..


Mysigt ljus





I skogen
























RSS 2.0