Vackra hundar en vacker dag.












Ey! Låt bli mina öron!



Den där Tazzasvansen igen.... Jag blir litet tokig på den.. :P


Tazzabilder & dagen.

Sitter och lägger upp mer bilder i galleriet nu och hittade dessa.... galna bilder på bebis Tazza... !







Idag var vi iväg och vandrade igen. Jag, mammsen, pappsen och hundarna. Tyvärr glömde jag minneskortet till kameran så det blev inga bilder som jag hade planerat. Jag brukar inte vara den typen som glömmer kameragrejer.. Det har nog bara hänt en gång förr... :(

Det var hur som helst en jättetrevlig runda. 7 km lång i kuperad terräng. Och det var så vackert! Man kunde verkligen inte tro att det var Småland.. Och så låg det bara precis här i närheten också. Det kändes som man var... längre upp i Sverige. Mycket härlig och rolig känsla! Det var inte en enda människa där och inte ett enda hus heller. Så vi kunde ha hundarna lösa hela vägen. :)

Och det var alldeles knäpptyst också. Man hörde bara sina egna fotsteg och hundarna som tuffar(travar) och rusar(galopperar) fram och tillbaka. Jag älskar när det är så. Och jag älskar att ta mig fram bara med hjälp av benen! Och jag kan aldrig få nog av vacker natur! ♥

Att vandra runt i naturen är helt klart något av det bästa jag vet!




Lite löv



Senaste nytt

Jag börjar bli lite dålig på att uppdatera (med text) här nu för tiden känner jag. Det är ganska mycket som händer här och jag har så mycket annat att tänka på.. Så när jag inte har nya bilder att lägga upp så skrivs det inte mycket här, tyvärr.. :(

Men hundarna har det bra såklart, fortfarande. Det är inget nytt jag kan komma med just nu tror jag. Förutom att Chilli håller på att börja löpa. Fast denna gången är hon konstigt nog piggare och galnare än någonsin. Hon bara hoppar och springer, skäller och rycker i byxbenen. Hon vill jobba, jobba, jobba! Hon vill arbeta hela tiden och hon är hur fokuserad som helst.. Hon är helt crazy, men åh så kul det är att träna med henne nu. Hon är så duktig.... Håller på att träna lite freestyle i stallet med ett par tricks i rad. Duktig duktig är hon...

Men alltså seriöst. Jag kan inte minnas att Chilli någonsin varit så arbetsglad och fokuserad när hon löpt förrut.. Hon brukar ju inte vilja göra någonting.. Vi får se hur det blir. :) Det har ju precis bara börjat...

Nåväl, jag är glad om hon är glad. Och just nu är hon SKITGLAD (okej, inte så glad, det regnade ju idag. Chilli H-A-T-A-R regn!). Men för mig som matte så är det kul att se henne så happy som hon är! Men någon agility blir det inte. Det blir agilitypaus till vintern/våren. Det kanske blir så att vi tränar lite i ridhus nu i vinter, får se. :)


Och Tazza då?

..Tazza är sitt gamla goa jag. Tovig är hon också. Nu har vi fått ta rejäla tag med de tovor hon fått, speciellt de i ansiktet! Stackars Tazza hade stora, äckliga tovor i mustaschen. Usch... Det var inte lätt att reda ut, fast ÅÅH vad skönt det är nu när allt är borta, ja. I mustaschen iallafall. Nu är det bara resten kvar.. Snart åker vi ju på utställning och då gäller det att vara fin-fin och inte bara snygg som hon alltid är.


Nej, nu är det dags för kvällspromenad!


Mer bilder







Ledsen Chilli förstår inte varför jag hela tiden hamnade så långt efter (stannade och fotade lite hela tiden). Stackars vallhund!

Trassel









Tazza tränar bergsget-övningen på stubbar. Alla frya tassar på, då gäller det att ha kroppskontroll!

Blöt Chilli med halva skogen i pälsen...

"Godis?"

"Seriöst, ge mig godis?!"

Tazza vill med ha godis!

Fast till skillnad från Chilli så vet Tazza att godis inte är gratis.. *Give me five???*

Dagens bästa bild helt klart! Tazza tigger och Yas kommer hoppande.. :)

Yas smyger.... Men vad vill han... ?

AAAAHHhh!!! Crazy-bild-nr-1 för dagen.

Så hittade vi något fult kalhygge där vi stannade och fikade..

Ledsna schappar...? Chilli ser sorgligast ut. Yas ser lite fundersam ut och Tazza vill inte vara med alls..

Så kom vi ut ur skogen och möttes av en mycket vacker sjö.



Yas skulle såklart bada.

Tazza och Chilli tyckte att den där blöta jobbiga varelsen kunde stanna i vattnet.


Yas, Chilli och Tazza.



Efter en lyckad dag åkte vi sen hem. Jag var tacksam över att jag hade regnkläder på mig. :)

Höstfärger




Vandring

Idag har jag, hundarna, mamma och Eva varit nere och vandrat i blekinge. Inte långt härifrån, men vad fint det var. Det regnade väldigt mycket och vi blev alla blöta. Speciellt hundarna...... Men vi hade riktigt trevligt!

Här kommer lite bilder. Idag är bilderna tagna med D80:n.

Väntar på Yas..


Tazza ser mer ut som en PON där, eller en Bearded collie.... Så mycket päls! Och rak är den också.

Sötast är hon ändå.

Och här ser Chilli mer ut som en Berger des pyrénées.... :) Den där lekfulla blicken...
Och så kom Yas och hans matte. Då drog vi och hundarna gav fullt ös hela vägen.

Stora Yas, Chilli i bakgrunden och lilla Tazza. Vad söta de är!


Fortsättning följer...


Del 2







Chilli på 3 ben....

Tazza får busryck

Chilli: Snälla låt mig vara... :p

Struts..


Chilli busryck

Skutt! Men vad fasen hände med svansen på alla dessa bilder.. :p







Första snön del 1








Tazza



Lite hästbilder...

Det var ju ett tag sedan.. :)

Saga

Bona

Lady och Svante

Saga

Bona och Cargo

Svante! Han ser lite ond ut........

Skogen

Älskade vackra skog..


Tillbaka

Oj, nu var det ett tag sedan sist! Har haft så mycket annat att tänka på och göra att kameran låg och blev alldeles dammig här på skrivbordet.. Så är det ibland, men nu ska vi inte deppa(!), för nu är jag tillbaka och har massvis med nya höstbilder som är redo att läggas upp här.



Söthund







En typisk Tazza svans.. ^^ Men vad fin hon är!





Sötnäsa

Glada i skogen igen

I skogen trivs vi bäst.. Och vad fint det är ute just nu! Jag älskar hösten!





Glad Chilli

Tränar lite balans..




Mysiga höst








Toffs i skogen = lönlöst...


Vackra Tazza ögat ♥

Chilli sitter fint.




Tävlingsdebut!

Idag var Chilli och jag och tävlade klubbmästerskapen på brukshundklubben! Vi kom 2:a!

Tack och lov så var säcken inte med! Det var superroliga banor som var riktigt kluriga på vissa ställen. Men åh så kul!

Först var det hoppklass, och där blev vi diskade.. Där ville Chilli inte ta tunneln, utan valde istället närmaste hinder. Haha :P Typiskt Chilli!

Man fick köra varje klass 2 gånger så blev resultatet den rundan som gick bäst. I den andra hoppklassen blev vi också diskade för fel väg. Där gick tunneln superbra men jag misslyckades med ett riktigt klurigt bakombyte, så Chilli hoppade samma hinder tillbaka.. :) Men vi var så glada och nöjda så! Allt annat var ju så fint! (Salomen var lite problem med också dock) =)


Fast sen var det agilityklass. Där gick vi i mål med 5 fel för vägran på gungan (jag glömde bort vägen och det blev ett antal fulsnurrar :P). Men 5 fel var väldigt bra ändå och hennes kontaktfält var perfekt! Jag tränade extra noga på det, och det blev riktigt fint.

Andra rundan i agility så fick jag nog också 5 fel tror jag, på samma ställe faktiskt. Tror jag, jag kommer inte riktigt ihåg tyvärr..

Jag var hursomhelst jätteglad över resultatet! Det var ju mycket bättre än vad jag väntat mig! Mina mål för dagen var;

1. Ingen tjuvstart
2. Bra kontaktfält
3. Ha kul!

Och jag lyckades med allt! Så jag är jätteglad!! :D

En film från skogen och dagens träning i film

Tazza & Chilli i skogen..



Dagens agilityträning..
Seriöst! Kolla Tazza! Hon har typ världens fest och stör som attan! Fast Chilli bryr sig inte ett dugg.. :p

Tazza i toffs

Världens sötaste... ♥


Hemsidan..

Nej nu måste jag börja ta tag i hemsidan på allvar igen. Saker måste ju komma upp någon gång!

Som ni kanske märker så börjar jag lägga upp lite bilder i galleriet under "foto". Det är mycket som ska dit.. Men jag tar lite i taget. :)

Annars ska jag försöka fixa lite recensioner, typ leksaker, filmer, skriva klart bland böckerna, övrigt, godis, ja allt där.

Sen måste jag lägga upp iallafall ett litet recept. Lägg märke till att det nu inte bara är hundrecept, utan även recept till husse & matte också. Där tänkte jag dela med mig utav det allra godaste och vegetariska ni någonsin smakat/drömt om... Tja, om ni har samma smak som mig då.. Jag lever i princip på broccoli, svamp och tomater. :) Fast det blir mer än bara det, jag lovar.

Mer agilitybilder ska också upp, ifrån schapendoesspecialen. Jag är för seg alltså. Men det är så sjukt mycket bilder och de flesta blev jag så missnöjd med att jag nästan inte vill lägga upp något alls. Fast jag får göra det ändå. Det måste komma upp. Bilderna duger, fast jag är inte nöjd med dem..

Och så måste jag lägga till lite länkar bland länkarna också!

Sen ska Tazza få sin information också! Och jag också för den delen. Hm. Det är så jobbigt att skriva om sig själv bara..
Fast Tazzas har jag faktiskt medvetet väntat med eftersom jag känner att jag hela tiden lär mig något nytt om henne och lär fortfarande känna henne. :) Jag är nog personen i världen som känner henne bäst, fast det finns fortfarande så mycket jag har att lära från min lilla vän Tazza.. =)

Uh, ja sen ska ju hela Schapendoes infon skrivas också! Och så tänkte jag fråga runt i hela schappe världen ifall jag kan låna bilder ifrån här och där. Det blir ett stort projekt känns det som. Så det kommer nog tyvärr inte på ett tag. Sen har jag ju fått låna en superbra schapendoes bok (på holländska) av snälla Annette som det står all möjlig historia och info i. Den verkar helt sjukt bra och jag hade tänkt scanna in hela boken + bilderna och sen försöka översätta. Det kan bli riktigt riktigt jobbigt känner jag och jag har inte ens tid för allt detta och seriöst, vart får man tag på en sån här grej där det läser in text till ett word dokument!?


~ Idag var det förresten agilityträning! ~

Och det gick.... sådär. Jag har blivit så flummig i min handling att jag visar fel hinder, chilli springer bakom ryggen på mig för jag visar... helt fel! Fast ihop med att jag har blivit "oseriösare" så har jag faktiskt roligare än någonsin, för jag skrattar så mycket när det blir fel... :) Det är så tokigt. Kontakfälten är jag superseriös med, fast när jag bara springer runt och pekar på hinder så blir det knäppt. Bakombyten går inte alls längre! (det som vi var bäst på innan!?) Av någon anledning! Framförbyten funkar inte heller för jag bara flummar runt och ser antagligen helt vilsen ut. Haha. Jag hade tänkt prova att filma på träningen idag, fast tur var väl det att jag inte gjorde det... Haha, ni skulle ha sett när jag ramlade över en tunnel.. Hahahaha, klumpeduns Lovisa! Det är faktiskt andra gången någonsin som jag springer rätt in i en tunnel. Inte in, men på, och snubblar över hela. Tur att Chilli aldrig är inne i tunnlarna när jag yrar runt och försöker "handla".. Hahahaha! :P

Men somsagt, jag har ju bara så roligt, Chilli också! Vi har så kul ihop och jag lovar, om hundar kunde skratta så skulle hon asgarva åt mig idag i pincip hela banan. Hon älskar när jag är förvirrad! Vad tokiga vi är..

Godnatt på er ♥


Lite nya leksaker & bilder

Lite nytt stuff som köptes i Tyskland.

Riktigt goa fina kampleksaker som jag bara inte lyckas hitta här i sverige. Folk säger att de finns överallt, fast jag hittar dem ju ingenstans.... :'P Ska nog ta och göra några egna såna i framtiden..

Tennisbollar med pipljud, tjoho! Alltid kul.

En ny klicker, har alldeles för många klickrar, fast jag gillade ljudet av denna och Chillis klicker gick sönder efter att ha legat bortglömd några nätter i stallet.... :(

En kong! Tazza älskar den och har sjukt roligt med den! :D



Och här kommer lite nya bilder..









Sen kan man ju inte åka från ett VM utan en tröja... och en väst.... :]

Samlar mod....

På brukshundklubben där jag tränar ska det nu den 9:e oktober vara klubbmästerskap i agility. Jag har gått och tänkt och funderat och önskat att jag vågat anmäla mig sååå länge. Jag har ju lite tävlingfobi... Men nu efter VM:et har jag kanske fått lite mer självförtroende. Jag hade nämligen tänkt anmäla Chilli och mig.. Det blir vår första tävling! Men bara tanken på ordet "tävling" gör det hel väldigt jobbigt.. :(

.. Men eftersom det är på klubben där vi tränar så kan jag kanske tänka att det är en vanlig träning. Ja. Och säcken som Chilli tyvärr inte vill springa igenom kan jag ju bara springa förbi, skita i den, diska mig själv frivilligt och strunta i resultatet, för det gör jag ju. Jag bryr mig verkligen inte om resultatet. Jag vill ju bara ha kul ihop med Chilli och göra det som vi båda två brinner så starkt för, agility. Jag har en dröm om att i framtiden tävla. Men inte för att vinna. Jag vill bara köra så som vi gör nu och bli bättre och fortsätta att ha så kul som vi har när vi springer en bana. Det får aldrig bli seriöst! Det är bara på skoj!

Nä, om jag nu bestämmer mig för att anmäla mig imorgon (sista anmälningsdagen) så ska jag bannemej bara köra en liten träningsrunda. Träna kontaktfält som vanligt (fast utan godis då såklart) och vara lite extra noga med slalomen. Tiden struntar jag i. Jag får hellre tidsfel föralltid och blir diskad föralltid än att få slarviga kontaktfält och slalomingångar.

Och om hon nu skulle få för sig att tjuvstarta i starten (händer nog inte, då jag brukar köra "flygande starter" beroende på bana) så stannar jag hellre och får tidsfel och sätter tillbaka henne på platsen än att få problem med tjuvstarter i framtiden. :) Jag tror att jag tjänar på det. För somsagt, jag bryr mig ju inte ett dugg om resultat. Men när vi tränar är jag ju väldigt petig. Det ska ju vara rätt såklart, fast petig-seriöst-oseriös.. Vem bryr sig?... =)

Det är ju bara på skoj. Vi kan köra och vara seriös-oseriös petiga på skoj... =)


Hörs imorgon.


Hemma igen

Vad jag hade saknat Chilli och Tazza! Åh, och de hade saknat mig också :) Det var så kul att återförenas med mina käraste igen, jag vill aldrig någonsin åka någonstans utan dem igen. Nästa gång får de följa med :)

Vad underbart det har varit! Tänk så mycket jag har fått se, det var helt skitkul och snacka om världens bästa stämning!

Jag vet inte vad jag ska börja med att förklara, allt har varit så bra. Får ta allt det där senare. Filmat har jag också gjort, så det kommer nog det med.

Här kommer en bild från banvandringen på lördagen. :)


RSS 2.0