Nu kör vi!

Nu är jag bättre igen! Inte frisk, inte helt frisk iallafall, men jag är mycket bättre! Och jag har haft så mycket planer och fått så många idéer. När överkreativa personer som jag själv tvingas ligga nerbäddade (i mitt fall 2 veckor) så blir man tokig av rastlöshet! Sen blir man ledsen.. För man kan inte göra någonting...

Men nu är jag äntligen tillbaka! Och som ni ser.. Så har jag gjort om lite här. Jag har nämligen funderat och känt att jag faktiskt inte riktigt har tid eller ork att fixa med en hel hemsida. Sidan som jag bara precis hade börjat med, Schapparna.se. Det kändes som om hela det projektet åt upp mig innifrån och jag fick aldrig någon ro för det blev aldrig bra! Där har vi nackdelen av att vara perfektionist.. Jag kan aldrig bli nöjd. Aldrig, aldrig och aldrig...

Så tyvärr kommer jag inte att fortsätta med Schapparna.se. Men däremot, så tänkte jag flytta typ hela Schapparna.se hit, till bloggen. Så det kommer finnas lite kul här ändå. Men roligast är väl bloggen ändå, eller? Och det får inte bli för jobbigt för mig. För jag måste få lite ro nu.. Vi får se hur det blir! 

Tänkte försöka fixa hit domännamnet Schapparna.se till bloggen.

Men tills dess så ska jag försöka hålla mig till mitt motto: Mer bilder & mindre skitsnack!

Jag har blivit så himla social på senaste tiden..?! Innan var det bara bilder i bloggen och jag skrev sällan ens en rad. Jag kände verkligen inte för att dela med mig av något i text. Men idag. Skriver jag faktiskt. Tänka sig..

När jag blir lite friskare och kan gå utomhus utan att hosta ihjäl mig så ska jag ta lite fina bilder på schapparna i snön! Jag är så glad över snön! Och det är inte överstämmning, längre...

Ha det gott.


Sjuk, fortfarande

Fortfarande sjuk med hög feber.. Jag önskar att jag kunde säga att jag blivit bättre eller börjar bli bättre, fast tyvärr.... Det håller i sig..

Jag hatar det här så mycket! Jag vill bli frisk!

Åh nej, det har hänt igen....

!!! När jag satt och skrev senaste inlägget så tittade jag ut och såg något vitt på golvet. Toarull tänkte jag. Det får bara inte vara sant! Men det var det. Det är vitt överallt...... :(

Och nu när jag laddade över bilderna från kameran, gissa vart tjuven var då? Jo, i badrummet! I mörkret! Alldeles ensam och hade antagligen planer på att ta en till......

Tjuv och tjuv, en tjuv skulle nog inte sno toarullar. Hon är snarare en kleptoman...

"En person (eller hund :p) som lider av denna störning är besatt av att stjäla, ofta saker utan eller av lågt värde, till exempel pennor, dekorationer och liknande (toarullar!!). De är ofta omedvetna om vad de gör tills de senare upptäcker vad de gjort."

från wikipedia.


Tazza min älskling... varför? :(



Inget kul att vara sjuk..

Det är inte kul att vara sjuk. Det är faktiskt riktigt riktigt tråkigt... Jag vill ut och göra saker! Jag vill göra något, typ, vad som helst.

Så jag tog lite trista inomhusbilder..

Och stackars hundar. De vill inte göra någonting annat än att vara hos mig. De väntar på att jag ska bli frisk..

Det får mig att tänka på en sak som jag läst en gång..

"Vargar tar hand om sina flockmedlemmar. Om någon är skadad, kanske i ett slagsmål med ett stort bytesdjur, kommer de andra i flocken att vårda sin kamrat tills den blir frisk eller dör. Vanligtvis stannar en av vargarna med den skadade och beskyddar den mot andra rovdjur medan resten av flocken jagar och tar med sig mat tillbaka. Detta beteende återfinns hos många andra flocklevande arter, till exempel kor och kan förklara en del "oförutsedd aggression".

Hos hundar kan man se det om man kommer nära hundägare som ligger ner. En person behöver inte vara skadad för att hunden ska vakta, det tycks som om den utlösande faktorn är den liggande ställningen. Så vare sig du närmar dig en hundägare som solbadar eller försöker hjälpa en som är skadad eller sjuk kan du bli attackerad av dennes annars så vänliga hund. Ofta räcker det med att personen som ligger sätter sig upp för att hunden ska bli vänlig igen."

Ur Drivkraft & Motivation av Anders Hallgren

Och jag kan säga. Att Chilli vaktar helt klart mig. Hade det kommit in en främmande person i rummet så hade hon inte bara skällt ut denne person, utan hon hade garanterat attackerat. Hon lämnar mig inte på hela dagen utan ligger tätt tätt intill mig och väntar på att jag ska ställa mig upp. Älskade lilla hund..

Tazza hon vill också stanna hos mig, och det gör hon också, fast hon behöver röra på sig och det vet hon! Så hon följer med på promenader frivilligt (medan man får bära ut stackars Chilli). Och när hon är inne så hoppar hon runt och busar och aktiverar sig själv genom att ha leka med en pipboll som hon bara inte kan få nog av! Det är bra att hon kan ha kul för sig själv. :)



Chilli chillar

Tazzas lilla rosetthylla. Vi är så stolta över henne. Och vi måste fixa ett bättre ställa att ha dem på, än på Sagas tavla :P. (Hästen på bilden)


Tack och lov så har jag inte tappat aptiten, än. Gelatinfritt godis ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sötnosen


Jag lever iallafall!

Och jag känner mig faktiskt en aning bättre nu. Fast jag hostar hela tiden och fryser/svettas hela tiden också. Det är inte lätt. Men jag kämpar på för att bli frisk!


Blä..

Fy fy fy.. Jag verkar ha fått litet feber.. *gnyr och gråter*

Darrar gör jag, fryser och svettas samtidigt. Halsen svider som attan och hes är jag. Huvudet gör ont också, men det är tack och lov inte så farligt nu längre.

Jag kan säga.. att det värsta jag vet (förutom att se djur lida) är att vara sjuk!!! Jag vill inte, jag vill inte!! Jag vill inte vara svag och jag vill inte ligga stilla och vara lugn..

För kaxig som jag är, så har jag ju alltid sagt att det bara är svaga människor som blir sjuka..... Ska jag säga, tydligen. :( Min lillebror har varit hemma och haft lunginflammation och halsfluss i 2 veckor nu och jag antar att det är lite halsfluss som jag fått.

Det var så länge sedan jag var sjuk. Så jag kommer inte ens ihåg hur det känns.. Det här känns inte roligt, men jag lider inte och jag är inte totalt hjälplös.

Men frisk ska jag bli! Och snabbt ska det gå! Jag ska försöka ta det lugnt, äta och dricka rätt och ordentligt, få lagom med frisk luft och kanske ta någon ipren ifall jag absolut måste..

Jag tycker inte synd om mig, men åh de stackars hundarna! De kommer inte få tillräckligt med aktivering om jag bara ska ligga i sängen hela dagen! :(

Stackars hundar! Jag vill inte att de ska få tråkigt på grund av mig! Så därför måste jag bli frisk snabbt så att vi kan leva normalt igen!

En positiv sak är att jag nu har fått hem ett par nya hundböcker från Canis. Stretchig och massage, hundgodis recept, klickerträning för hästar och såklart, 650 sidor lydnad!! Så jag får kanske lite fullt upp.

   

Men hursomhelst. Nu ska jag bli stark igen!

Och nu ska jag försöka lägga mig i min säng där två snarkande hundar just nu ligger utsträckta.. Hur ska jag få plats?! :O


Må gott.


Lite bilder

Kunde inte vänta. Här kommer lite bilder från idag!


Tazza, Lotus (bara örat typ :p), Sarah, Chilli, Jazza och Yas.

Nästan alla tittar in i kameran. ;) Synd att Lotus inte kom med i bild alls.

Lotus, Sarah, Tazza, Yas (där bak), Chilli och Jazza.

Sarah, Lotus, Chilli, Tazza och Yas.

Lotus och Sarah.

Tazza och Jazza

Tazza orkar inte mer!

Systrarna Tazza och Jazza :)

Jazza vill ha en puss!


Nu kör vi!!

Hemma!

Åh det är kul att vara borta, men åh vad skönt det är att vara hemma igen ändå. :)

Vi har ju varit uppe i Mjölby på valputställning! Tazza var med och hon blev BIR med HP och sen blev hon BIG-2 också! Så roligt! Jag är så stolt över henne! Hon skötte sig helt fantastiskt hela helgen! Jag är verkligen en jättestolt och lycklig matte nu. Hon är så bra på allt hon gör. ♥ !

Men just nu är jag jääääätte trött. Kom hem nu för ett tag sedan och jag är helt slut..! Och hundarna, de är helt slutkörda de med! De sov som stockar hela vägen hem. :)

Tänkte försöka ta lite bilder imorgon med Tazza med sina tre fina rosetter!

Hon är så himla söt och go och glad!


Men här har vi kritiken hon fick förresten!

"Feminin bra prop. Feminint huvud. Bra överlinje. Bra vinklar fram o bak. Korrekt front. Harmoniska sunda rörelser. Mkt välskött"

MYCKET VÄLSKÖTT!!!! ♥ :O

Jag tror jag dör av lycka! Inte för att jag vet vad exakt han menade med det, men jag antar att han menar pälsvården! Och den har vi slitit med vill jag lova. :)


Bilder och resten kommer imorgon :)

Om hundar kunde läsa tidningen..

Idag fick jag en intressant tanke.

Det handlade om hundarnas personligheter. Chillis och Tazzas.. Jag funderade över vilka sidor Chilli och Tazza hade läst i tidningen om de kunde. Jo jag kom fram till att..

Chilli skulle läsa ledarsidan, debattsidan och insändarna, helt klart. Inget snack om saken. Det är helt enkelt henne. ;) Och när hon läst allt detta så skulle hon antagligen kollat dagens recept på matsidan också. Hon är ju en liten gottegris men även en finsmakare. Hon vill inte äta samma rätt två dagar i rad, det funkar inte i Chillis värld...

Om Tazza skulle fått en tidning så skulle hon fort som attan slagit upp sportsidorna! Inget snack om den saken heller. Hon är så himla sportig och atletisk av sig. Hade hon varit en människa så skulle hon antagligen varit en friidrottare! Och efter att ha gått igenom allt aktuellt inom sportvärlden så skulle hon antagligen hoppa direkt till serierna på nöjessidorna. Behöver jag förklara varför? :)

Något som de båda skulle haft gemensamt är sidan med korsord och sudoku! De är ju trots allt smartskallar båda två och de älskar att tänka och problemlösa!

Efter att ha tänkt vidare på detta så kom jag på att Chilli är väldigt lik mig.. Jag läser nämligen helst av allt ledarsidan, debattsidan och insändarna. Matsidan intresserar dock inte. Men om det hade funnits mer veganska recepts så hade det lockat! Tyvärr är jag inte ett dugg intresserad av sport eller serier (sorry Tazza!). Men sen måste jag ju säga att jag själv är (har varit) ett gigantiskt sudokufan. Jag har klurat ut många svåra sudokun i mitt liv och nu när jag tänker på det... Så kännar jag för att börja med det igen. Jag älskar ju att problemlösa jag också. Så där har vi alla tre något gemensamt.... Yay ♥

Godkväll på er




Ännu en träningsfilm + lite bilder

Och här tränar vi i stallet..



Min lilla toapapperstjuv ... ♥








Ladder work med Tazza

Se på min självständiga lilla valp. Snacka om kroppskontroll. Här krävs det koll på alla benen!



Jag vet ärligt talat inte ens hur jag lärde henne detta. Jag minns bara att efter en session så visste hon precis vad hon skulle göra, och idag ser det ut såhär.

Tänk bara när vi börjar träna slalom... Det kommer nog gå undan tror jag. :O Jag ska dokumentera från början till slut! Jag ska iallafall försöka. :)

Jag är väldigt stolt över min lilla.. ♥

Hon har gjort det igen!

Någon ser litet skyldig ut..

Men vänta! Vad har hon i munnen!?!

AHA! Tagen på bar gärning den här gången!!

Tazza: "Ville du nåt eller kan jag gå och äta upp denna nu?"
Lovisa: "Kaxigt Tazza, men jag skulle inte tro det..!" Tazza: ".... Jag gör vad jag vill..."


Tazza har blivit lite... busig... på senaste tiden! Fast jag gillar hennes inställning ändå. Jag älskar hur hon tar åt sig av livet och gör lite som hon vill, verkligen. Jag älskar busigheter.. Hade hon låtit saker och ting vara helt och hållet hade jag varit orolig. Hon är ju en valp, förlåt, ungdom trots allt. :)


Toapapperstjuven...

Älsklingsvalpen min... Matte kan inte annat än att skratta och glatt städa upp... :]

 


 





  


RSS 2.0