Agilityträning

Hej hå! Idag började Chillis och min andra fortsättningskurs i agility. Vi åkte dit, värmde upp och körde en hoppklass bana. Tjooho, vad det gick undan! Fast hur kontrollerat som helst var det, hon följer mig hur fint som helst Chilli! Slalomen var bäst av allt, hon tog alla 12 pinnar på några sekunder i en alldeles perfekt rytm med superfin ingång. Det var en superskoj bana med massvis med byten i farten. Det blev nog ett framförbyte och 3 bakombyten! (Jag älskar bakombyten!!) Synd bara med säcken som fick hållas upp, fast det gör inget. En dag så klarar vi den =)

Tazza var med också, med mamma. De tränade lite på att bara vara passiv och ta det lugn, vilket Tazza börjar bli riktigt duktig på! Även när det är nya hundar runt omkring som skäller och springer. Duktig är hon, så duktig! :)

Sen efteråt så var det ett litet möte på klubben om att starta en ungdomsverksamhet! Självklart så var Chilli, Tazza och jag där och kom med förslag på aktiviteter och annat skoj. Det ska bli så kul att det kommer igång något för oss unga. :)



Svamp idag igen!

Har varit ute idag igen och oj oj, nu blir det ännu mera rensning!

Snart kommer det finnas filmer att se igen.

Ja, som rubriken säger.. Jag håller på för fullt med att lyckas få till filmerna på hemsidan.. =)


Hej hå, ser man på, klockan är två! Tusan! Så går det när man blir alldeles för kreativ på kvällen och glömmer bort tiden. Nu måste jag sova!


Men först, en bild på min Tazzilass


Att göra en mini-gärdesgård



Skogens guld

Idag har vi plockat kantareller! Det blev riktigt mycket och gott var det kan jag lova!



Mums!


Kontakt, ja tack!

Galningar! Men vad söta de är.. =)


Kontraster..

Korthårig < - > Hårboll

Vackra Frida och Chilli, synd att inte Tazza var med och satt där i mitt eller något.. =]


Skogspromenad




Idag var vår whippetkompis Frida med på promenad. Kolla det vackra ljuset i bakgrunden..


Herrejisses vad vi kämpade med att ha kvar Tazza på plats när vi skulle ta bilder. Hon ville inte vara stilla en sekund! :P Ja, som jag nämnde i något inlägg här under, så får vi träna på det! :P Det har ju gått så bra förut, hon är nog i någon period nu då hon bara inte kan vara stilla, TokTazza! :)

Jag hade nog för gott godis också.. Nygjord lever.. Mums säger Tazza.


Agility & Skateboardträning

Tjoho! Nu på måndag börjar agilityn igen på brukshundklubben. :) Det blir Chillis och min andra fortsättningskurs och det blir mest träning på det man behöver träna på. Det är alltid roligt att träna när man är ett par stycken och vi ser fram emot det. :D

Tazza och jag tränar skateboard för fullt. Ja nu undrar ni säkert varför hon ska kunna åka skateboard. Det är såklart inte helt utan anledning som vi gör det. Utan det är för att träna upp hennes balans och bakdelskontroll. Sen är det ju en superövning när vi sen börjar med agility och kör gungan. Den rör ju sig och jag tror att en skateboard kan bli en bra förberedning på gungan. :) Hon har varit mycket försiktig med skateboarden, först var det bara precis så att hon krafsade med tassen på den en gång fast nu kan hon stå på den med framtassarna medan jag rullar den fram och tillbaka.

Chilli är en sådan sabotör när jag tränar med Tazza! Hon brukar ligga lugnt i bakgrunden medan vi tränar fast när det är skateboard träning så bara MÅSTE hon fram och hoppa på den och bara vara helt allmänt galen, hoppa runt skateboarden, välta den, krafsa på den... Medan lilla halvrädda och försiktiga Tazza i bakgrunden försöker få förtroende för den läskiga rullande saken...

Chilli... Tazza... Jisses!


Nu har vi något nytt att träna på..

Nu ska Tazza och jag träna för fullt på att kunna sitta kvar medans jag tar bild på henne. Det har gått så bra förut, fast idag gick det inte! :P Eller jo, ni ser ju bilden.. Rosetten kommer från Schapendoes specialen nu för ett tag sedan. Har bara glömt att ta kort på henne med den. =) Medaljen runt halsen vann hon också.

Visst är hon bara för go? :D


Lady & Svante






Tänka sig att historia kan beröra så..

Nu är Chillis historia publicerad.

Jag har länge velat dela med mig av våran lilla bakgrund ihop, Chillis och min. Tyvärr så har jag en tendens att skriva alldeles för personligt och nästan lite... småtöntigt när jag skriver om hundarna eller bara berättar något om dem.

Jag sitter och blir lite tårögd varje gång jag läser igenom texten. Att sitta och verkligen skriva ner allt väcker en massa känslor och man börjar minnas så mycket.. Det är så mycket mer som jag hade velat ha med, fast det går såklart inte.

Har också redan börjat på Tazzas historia, fast där snyftar jag inte, inte ett dugg. I Tazzas och min bakgrund finns inga motgångar eller liknande. Vi har haft en så bra start. Allt är byggt på ren lycka, och så ska det fortsätta!


Älskade Tazza. ♥ Älskade Chilli.
Vad hade jag gjort idag utan dem? Vem hade jag varit idag utan dem?

Jag är så lycklig som har de två bästa av de bästa.


Dåså!

Dåså var hemsidans första sidor uppe. Schapparna.se! Usch vad jag har slitit med koder, css, menyer och div tags i flera dagar... Gah, nu måste jag sova!

Fast först till det viktiga. Jag kommer inte längre att ha kvar bloggen här på Chilaili.se, sidan kommer att finnas kvar, men bara med bilder. Bloggen kommer finnas på Schapparnas sida, ihop med allt annat "hundigt". =)

Så..

Vi ses väl i fortsättningen på www.Schapparna.se hoppas jag! ♥


Godnatti natt



Nej men titta, det är ju Tazza... och Mulle.. !
Den här gjorde jag visst för länge sedan fast inte lagt upp. Vad sött!

Jo, och sen påtalan om...

...Hemsidor. Jag håller ju somsagt på med en helt ny hemsida. En hundhemsida! Chilaili.se ska vara kvar som fotosida och sen ska hundarna få sin egen. :) Har en massa idéer och grejer och jag håller redan på för fullt ska ni veta!

Domännamnet blev www.Schapparna.se !

Yay!

Nu har jag en fungerande dator igen! :) Nu ska jag bara fixa till lite program och mailen osv. Sen blir allt förhoppningsvis som det en gång var, fast bättre. =) Har ju värsta superdatorn nu! Tack ännu en gång kära storebror. Jag är så nöjd nöjd nöjd. Ja, jag är glad, för jag är nöjd... Hej ska ni vara!

En liten hårig filur.


Hej hå.

Har fullt upp just nu, tänkte bara säga det.

Förresten så kommer jag göra en massa ändringar här på Chilaili.se + en helt ny hemsida också! Chilaili.se ska bara vara min "fotosida" i framtiden och sen ska jag ha en helt egen sida till hundarna där bloggen och en massa andra (och NYA) hundrelaterade grejer kommer finnas! :)

Har suttit och skissat och skrivit som en galning de senaste dagarna på hur sidan ska bli. Nu på måndag så kommer jag äntligen att få en ordentlig dator så att jag kan börja greja med allt detta! Tack kära storebror för att jag får din gamla dator. Det är så snällt av dig att du bryr dig och tar dig tid åt att hjälpa mig med alla mina datorproblem! Kram på dig Lukas! Kom hem snart, vi saknar dig!





Hursomhelst. Ska snart lägga upp resten av agilitybilderna också, det är en maaaassa kvar ifall allt ska upp...

Ses!


Mer agility (2)



































Mer agility

Supersöt!























Iza, (Tazzas mamma) och Annette!




Kommer fler bilder!

Agility schappar

Här är de första bilderna..




























Kommer mer..


Hemma!

Det är härligt att vara hemma igen, fast oj vad trevligt det har varit. Schapendoes är verkligen en trevlig ras!

Åh, ja sen vann ju Tazza och jag något! Jag tror hon blev bästa tik 6-9 månader och vi fick hederspris också! Tazzelasse då! Jag som bara vimsade runt och fattade inte riktigt vad jag gjorde där i ringen. Tack och lov så fick jag en massa hjälp och alla var så trevliga och positiva! Och sen anar ni inte hur nervös jag har varit inför detta... I flera veckor har jag gått med en tung klump i magen och oroat mig varje dag. Fy då! Men det gick ju ganska bra till slut och vem vet, kanske gör vi om det någon dag, Tazza och jag... :)

På söndagen, (idag) så fotade jag klubbmästerskapet i agility. Har precis laddat över bilderna till min tillfälliga dator, då min är pajj. Det ser ganska bra ut, men jag är inte nöjd, alls. Det regnade och var molnigt och jag hade velat ha lite mer ljus så jag hade sluppit de höga iso talen. Sen hände det något med autofokusen också.. Jag tror att objektivet börjar bli lite gammalt. Min gamla tamaron tele som är typ, mitt första objektiv någonsin. Det är ganska knasigt egentligen att den/det fortfarande lever, så som jag kan behandla mina stackars objektiv...! Nåväl, nu ska ja ta och förminska lite av bilderna och kolla igenom och sen tänkte jag lägga upp lite här. Imorgon ska jag nog ta en bild på Tazza ihop med sin medalj och rosett!


Drottning Chilaili i solstolen..

Nu blev det väldigt lite skrivet om Chilli här så det får bli en rad eller två om henne också! Jo, jag är så glad över att hon aldrig verkar stressa upp sig. Hur jobbigt det än är runt omkring så håller hon sig alltid cool och bara kollar runt. Hon är så självsäker och lugn, aldrig stressad, aldrig missnjöd, bara hänger med överallt och finner sig i allt. Underbara lilla varelse! Fast ni ska bara se henne på agilitybanan när jag busat upp henne lite.. WROOM säger jag bara! Hon studsar och hoppar, biter mig i byxbenen och springer runt mig som om jag vore ett får... Fast hon har samtidigt full koll, (för det mesta), för om jag pekar på ett hinder så är det DET som gäller. Hon har agility i blodet, det är hennes grej. Synd bara att jag inte vågar tävla med henne... Jag vet att hon hade kunnat komma långt om jag bara hade vågat! :(


Min småttingar... Chilliwillsan och Tazzilassan! En dag, bannemej, så ska jag våga tävla!


Nu drar vi till specialen!

Återkommer med massa schappis bilder! (Förhoppningsvis, om kameran vill) :)

Här kommer lite blandade bilder..








Fotposition




Tränar fotposition med hjälp utav en stubbe som hon hela tiden ska ha framfötterna på och röra sig runt och stanna vid min vänstra sida. Tazzas favoritövning, och hon är super duktig på det också!



Chillsan på stubben.


Vovvarna på stenmuren


Växthuset

Här kommer lite halvdåliga bilder på vårt fina nya växthus. Mysigt! Nästa år ser vi fram emot tidiga tomater och saftiga gurkor! :)




Smygisvovvar


RSS 2.0