Smoothies

Hallon


Blicken

Under all den flummiga och gosiga pälsen gömmer sig en riktigt seriös blick... Och blicken säger ju allt. Hon är mer än bara fluffig och söt.. Hon är faktiskt ganska cool hon, Tazza.. ♥


Vaccination

Idag åkte vi till Kalmar, Läckeby djursjukhus, och vaccinerade Chilli och Tazza. Det var jättelänge sedan Chilli var på ett sånt här ställe och Tazza har aldrig varit på liknande ställe alls. De brukar bli vaccinerade av en veterinär som kommer hem till oss. Så idag fick de riktig miljöträning..

De var så duktiga! Skötte sig alldeles perfekt! Och jag är så stolt över dem. Duktiga schappar!

Men det är ingen action här inte....


Tazzas favoritplats... Sådär ligger hon jämt...


grrr

Är lite... upprörd... arg... förbannad.. ledsen.. trött.. upprörd (igen).

Det blir man lätt om man är..... jag.

Ångest, ångest, ångest...

Jag vill bara leva mitt liv ifred! Jag vill bara leva i fred!


Efter träning..

Trötta, duktiga schappar...


Träning

Imorse var det träning i ridhus igen. Det gick bra! Jag är jättenöjd. Hundarna var pigga och skuttiga och arbetsvilliga och super-fokuserade. Jag tog med mitt nya slalom och det hela fungerade superbra! Chilli har blivit så duktig att få till ingångarna i slalomen! Det har vi jobbat mycket på. Och här är övningarna vi körde.. fast vi byggde om en hel del också, la till lite tunnlar och mer hinder. Det blev riktigt bra.
 

    

Sen släppte vi schapparna ihop med deras favorit kompis, border collien Techno, så att de fick springa av sig tillsammans. De leker på ett så härligt sätt ihop! Springa(skutta) runt runt runt.... Och Techno var ovanligt intresserad av Tazza. Så vi misstänker att det är löpdags för henne.... Det borde ju vara nu någon gång.


Står..




Tazza


Slalom

Nu har slalomet kommit. Och vad snygga de är, inte de där vanliga gula eller vita pinnarna. Kul. Jag gillar också att det är uppdelat i 4 delar och alla delar har 3 pinnar. 
Det blir lite lättare att köra 2x2 då, som jag ska med Tazza.. Nu till våren. Jag längtar!

Bus i ladan. Chilli smile?

Vi har tunnat ut luggen lite på Chilli. Och hon blev så söt... ♥

Tazza.... På säcken/tunneln..


Schapenos

Chillinos

Tazzanos


Växter, woho




Bilder från december







Slask, snö och grönt!

Hundarna är ju bara tvungna att gå i ler och slaskpölarna på promenaderna.. Till och med madame CHILLI! Det känns som Tazza tar fram valpen ur Chilli.. Den senaste tiden har de lekt och busat och brottats och jagat varandra ovanligt mycket. Det är så härligt att se. Madame Chilli är verkligen värsta småbarnet nu, värsta valpen!

Jag längtar lite tills man kan börja så och plantera! Det är så gott och kul med egna grönsaker! Men jag har annars ingenting emot snön. Jag är fortfarande en vintermänniska och njuter varje dag av kylan och snön. Men jag gillar ju alla årstider och välkomnar gärna våren den med. Det ska bli så kul att kunna springa på gräsmattan igen! Men det är ju trots allt ändå bara januari, och då tycker jag det är helt rätt med snö..

Men mest av allt så längtar jag nog efter agility... Det är ju lite svårt att köra nu, men har tränat lite jaakkosvängar i stallet de senaste dagarna.. Hö hö.


Men vad roligt det är att se lite grönt!


Där ser man!

Ny design här... igen... Jag blir verkligen aldrig nöjd!

Snöbollar...

Gada schappar efter skogspromenad.


Chilli vill ha något!

Voff!

Hands up?



Hästigt

Idag kom en ny häst till vårt stall. En inackordering alltså, vi har inte skaffat fler hästar! Vi har redan alldeles för många... Eller ja, mina föräldrar då. Det är ju deras hästar. Jag nöjer mig med min Bona. ♥

Imorgon ska vi släppa dem i hagen allihopa... Det är alltid lika läskigt att se ifall flocken accepterar nykomlingar eller inte.. Jag hoppas verkligen det går bra. De står i stallet alla nu och verkar väldigt lugna. Eddie själv, som han heter, är hur cool som helst. Jag tror det ska gå bra!

Det är så sällan jag snackar/skriver häst här. Det kanske blir lite mer häst här i framtiden. Vi får se. Nu till våren när jag är hemma tänkte jag iallafall, om jag får tid, hitta på en massa nytt skoj med Bona. Tänkte lära henne en hel del tricks! Som att lära henne apportera grejer........


Sourcebooks

Idag kom ett litet paket med böcker..

Underbart! Precis vad man behöver när man står där på klubben med 0 kreativitet.

Har sett/läst/hört så mycket bra om dessa böcker, så jag var bara tvungen...

Lovisa = Mer än nöjd!



Före & efter...




Nytt trick på gång...

Hoppa hopprep! Det ska jag lära hundarna.. Tazza ska få hoppa medan Chilli och jag håller i repet! Först måste jag säkra upp Chillis "hålla saker" trick så att hon inte släpper på mista lilla rörelse.. Sen blir det en hel del träning. Vad kul det ska bli!

Så det får bli massvis med inomhus hoppreps foundations nu! Det är ju lite svårt att träna detta ute nu, vi vill ju inte slå ihjäl oss! Det är skithalt ute, tro mig! Broddar är bra dock, min livräddare idag... typ!


"I can train ANY behavior that the
animal is physically and
mentally capable of doing."

Keller Breland


Färg


Film! Tazza staplar skålar..

Här kommer äntligen filmen som jag lovat + en liten bonusfilm på smartskallarna! :P

Söta Tazza får tänka till rejält ett par gånger, men hon klurar alltid ut det till slut. :)


Snurr-tokar! :P


Träning i ridhus igen

Så idag var det träning igen. Mest agility blev det, men även en del burlekar och lite lydnad. Hade med buren och tänkte att det skulle bli ganska bra störningar. Det blev det! :)

I agilityn så gick det jättebra med båda vovvarna! Tazza fick ju såklart också köra lite. Jag filmade faktiskt också, men oj oj usch hmm... Det vet jag inte om jag kan visa här.. Haha :D Det var en lite crazy bana och det blev lite... crazy! Men äh. Det kommer nog film snart ändå. Crazy ska det ju vara! Jag tycker bara det går bättre och bättre för varje träning nu. Det var ju lite jobbigt att komma igång såhär när det är svårt att träna ute. Men det går så bra så. Båda är så snabba och ivriga att köra! Det ska verkligen bli kul att kunna köra lite ute snart. :) 

Vi hann med en hel del på två timmar och såklart så hade vi sjukt roligt hundarna och jag! Som vanligt.. Dessa tokhundar får mig alltid att skratta... :)

Den här bilden skulle egentligen vara en film... :P Attans! (Det var den bästa rundan)  

Chilli och jag står på startlinjen och hon väntar på att jag ska dra upp mina alldeles för stora byxor! Haha.


Bilder från skogen












Och såhär ser min vägg ut nu!

Mina tre vägledare.... + buddha såklart!

Chilli, Tazza, Bona

(kass bild)


Cesar Milan på gott och ont

Tipsar lite om bra texter.....

http://nocesarmillan.weebly.com/


Vem är det under soffan!?



Crazy Tazza såklart..


Idag..

.. Kom det lite bilder! Mer bilder kommer när de kommit upp på väggarna!






Att vara snäll mot sina leksaker..

"Hi! My name is Rubbe. I will adapt myself to all the challenges you give me. Treat me well and I will be your true and loyal friend.
I am really Excellent."

Oj.. Och jag gav honom till hundarna..! Sorry Rubbe!



Det var då egentligen en barnleksak.......


Nytt på bloggen.

Kolla nu in Mer blogginfo och Fotogalleriet vet jag..

Hahaha.. Infon är för ful alltså... Men jag kan inte riktigt vara seriös såhär på natten... :(

Och galleriet är, som ni ser, inte klart då då.

Pojkvänner

I den lilla byn vi bor i så finns det bara två håll vi kan gå promenader på (förutom i skogen då). Chilli och Tazza har båda sitt favorithåll. Åt höger såklart! Gissa varför? Jo för där på vägen bor deras älskade pojkvänner!

Chilli är dödskär i en jaktlabrador vid namn Sigge! Hon är verkligen störtförälskad i honom och kan stå utanför hans hus hela dagen om hon får! En gång när hon löpte så smet hon hem till honom.. Pff!! Bus! Chilli har i princip noll intresse för hanhundar, förutom Sigge. Han är hennes stora kärlek..!

Sen har vi Tazzas älskling, den stora schäfern Santos som jag trodde skulle skrämma livet ur hennes som valp! Nejdå, tvärtom, hon älskar honom! Ibland när han och hans ägare går förbi vårat hus så rusar Tazza ner, ut på vägen och börjar leka med honom! BUSAN! Hon kan bara inte hålla sig, hon gillar honom verkligen!


3 Bilder på bebisen.




Gött tycker Tazza..


Mer bilder från skogen










Skogspromenad








Träning

Chilli i Tazzas födelsedagspresent.... Det fungerar superbra!


Nu har vi varit och tränat i ridhus. Agility blev det för både Chilli och Tazza. De var båda på väldigt bra träningshumör trots att det var på morgonen. ;) Chilli är ju så morgontrött, fast hon sprang för fullt och gjorde allt för sin belöning! Tazza var också jätteduktig såklart. Hon håller sig så nära och gör precis det hon ska trots alla lydnadshundar (som hon inte får hälsa på) runt omkring.

Nästa vecka blir det en 2 timmars träning och då ska jag ta med buren och köra lite burlekar, agility och lite lydnad med dem båda. Jag har verkligen saknat att kunna träna såhär lite "seriöst"! Hundarna med tror jag. :)

Men några bilder blev det inte. GRR! Varför glömmer jag alltid... Har alltid fullt upp! Men det får bli lite film och bilder näsa vecka. Det var länge sedan jag filmade..



En bra start på året

Nytt år, nya möjligheter.

Men bäst av allt > Ett nytt arkiv här på bloggen! Hurra!

Hoppas att alla djurägare har haft det lugnt. Här har det vart kolugnt. Tazza och Chilli låg och sov så sött i min säng när det smällde på för fullt. Då blir jag så lugn själv. Det är skönt att de inte blir rädda.. Jag är så tacksam för det!

Imorgon på morgonen är det träning i ridhus igen. Det blir agility, lydnad och massvis med random lek! Tänkte ta med bur kanske och köra lite burlekar med Chilli i ridhus miljö.. Man ska ju vara överallt! Chilli är bäst på burlekar. Hon vill inte lämna sin bur..!

Jag tar nog med kameran. Det behövs mer actionbilder här!

Just det, mer action!!


Hurra!

Såg på Youtube att en av mina favorit hundtränare, Emily Larlham från USA, ska komma och ha kurs/föredrag här i Sverige! Wow! Vet tyvärr inte mer än så. Har skickat ett mail till henne och frågat om datum, vart i Sverige osv. Hon är den (kanske, antagligen) mest kända klickertränaren på Youtube och har massvis med gratis filmer om hur man lär in vissa tricks, lär bort oönskade beteenden och mycket mycket mera!

Jag rekommenderar alla hundmänniskor att kolla in hennes filmer.

http://www.youtube.com/user/kikopup

Jag skulle inte vilja missa detta för allt i världen! Hoppas det är sant att hon verkligen kommer. Då bokar jag in Chilli, Tazza och mig direkt.

Här är hennes egen introduktion om sig själv och sina hundar.
 


RSS 2.0