Stoppa licensjakt på varg

Var med och protestera!

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/sidor/vargjakt

http://www.svenskavargar.nu/viewNavMenu.do?menuID=7


Så vackert..






Snödyrkaren

Tazza är tokig i snön. Hon blir helt vild när vi ska ut, eller när någon bara går förbi dörren. Då går hon och sätter sig och lutar sig på den (dörren) och gnyr, gnäller och skäller, vill bara ut, ut, ut!

Fint väder idag.









Full fräääs!



Som sagt, full fräs!


Tazza har det göttans, det är en sak som är säker. :)


Hon må se butter ut..

.. ♥ ..





Dec. 27, 2010

Äntligen är hela jultiden över. Jag har haft fullt upp. Och nu är det bara det värsta på hela året kvar... Nyårsafton... Jag förstår inte varför inte fyrverkerier förbjuds. Djur blir lidande, skräckslagna och många dör av skräck.. Jag har själv haft kaniner som dött av skräck på nyårsafton.. Och tänkt på alla vilda djur också, ute i skogarna.. De måste bli så förvirrade och rädda... Jag lider med all världens ljudkänsliga djur.. De tama och de vilda

Jag önskar det fanns något jag kunde göra..

Och inte nog med det. Sen är ju dessa förbaskade fyrverkerier livsfarliga. Folks skadas (och dör?) varje år och ställen brinner upp. De är fulla med tungmetaller också som sen regnar ner på marken = INTE MILJÖVÄNLIGT.

Folk måste lära sig att släppa/förnya traditioner och börja tänka på andra och på framtiden..

Jag hoppas att någon homo sapiens tar upp detta problem. Annars får jag väl göra det själv!
.

Vi brukar spendera nyår nere i stallet för att försöka lugna hästarna.. Och vi bor ändå på landet i en liten by.. Tack och tack och tack och lov så är varken Chilli eller Tazza skotträdda eller liknande.. Chilli har ju varit med om fyrverkerier förut och har aldrig brytt sig ett dugg. Tazza vet jag inte än ju, men jag tror inte hon blir rädd. Vi har så mycket jägare här runt omkring (till min förfäran) så Tazza har fått höra på en hel del skott iallafall. Och hon har inte brytt sig alls.
 Jag är väldigt tacksam för det. Men det är ju en annan sak med fyrverkerier.. Tror inte det ska vara något problem dock. Jag känner det på mig. Hon är väldigt tålig.

Såhär går det nog till på nyårsafton

Det smäller första gången > Tazza tittar upp > Tazza tittar på Chilli > Chilli bryr sig inte > Tazza tittar på Lovisa > Lovisa bryr sig inte > Tazza bryr sig inte.

Hon brukar alltid titta på Chilli när det är något som kan vara läskigt, om Chilli inte bryr sig, så bryr sig inte Tazza heller. Tur att Chilli är så cool att hon faktiskt aldrig blir rädd. Det är så kul att se hur mycket Tazza ser upp till Chilli. Chilli är verkligen Tazzas vägledare, förebild, trygga hamn. Min också.. :) Chilli utstrålar ren trygghet har jag alltid tyckt. Tazza verkar tycka det också! Chilli är både min och Tazzas trygga hamn! :)

Jag hoppas att jag en dag kan bli en lika bra förebild som Chilli är. Hon är en riktig förebild både för hundar och människor!

Här är lite nya bilder





I sol



1 helt år!

Gisse vem som fyller 1 år imorgon...... ? Jo, min lilla Tazza!
Min lilla valp då, jag kommer alltid kalla henne valp!

Och så ska jag fira Chilli lite ordentligt också, eftersom jag låg och var sjuk den 29 November på Chillis 5 års dag... :( Så jag firar dem båda imorgon.. :)

Och... Ssscch, Psssst! Jag har en liten hemlighet.... Det är såhär att... Jag har köpt en liten sak till Tazza också.. Men säg inget till henne för guds skull! Det är en hemlis... Och ni får se det sen.. :) Jag beställde bara ett till och börja med, fast Chilli ska också få ett såklart. Chilli är bara så himla svår att mäta! Hon är aldrig lika lång om man mäter om flera gånger, konstigt! Så ifall det passar Tazza så får Chilli ett likadant eller en storlek mindre/större. :) Jag är lite smart! Det är ju dyra grejer detta! Men nu har jag avslöjat för mycket! Oooups..

Somsagt.. Hemlis!



Hundarna i snön












Hon är så söt när hon sover..

Hon är så söt när hon sover
Själv har jag inte fått mig en blund
Det är den bästa av gåvor
Att kunna sova lugnt


Photoshoot i ladan



Idag har jag tagit lite juliga bilder på Chilli, Tazza och Yas. De har alla skött sig mycket bättre än vad jag förväntat! Jag trodde det skulle bli kaos och att ingen tomteluva skulle lämna ladan levande.. Men det gick så bra så bra så! Egentligen hade jag tänkt att vi skulle ta bilderna ute, men det vill ju inte sluta snöa och jag vill gärna inte snöa ner och förstöra kameran. Men ladan blev ett riktigt bra ställe ändå. Hö känns väldigt juligt på något sätt. Typ.

Duktiga schappar! :) Och här kommer världens bildbomb..


Chilli lite tjurig?










Chilli vill ha godis i sin julstrumpa i år!

Hihi, världens sötaste trio! Och kolla, Stjärngosse-Yas!!

Tazza redo för släppordet... Hon stod och ryckte som en het agilityhund gör vid startlinjen!

Och den här bilden bara älskar jag. Min lilla stjärna..


En bild på släktingarna :)

Tazza med sin tomteluva upp och ner!




Noll syn, men glad ändå? :)


Chilli


I stallet

Min Bona. Blöt häst!



Chillswills träning

Från och med idag så kan Chilli fotposition. :) Och det ser så bra ut! Vi som bara har tränat i några få dagar och i några få korta sessioner! Hon och Tazza är verkligen så underbart roliga att träna med! De är så duktiga, och jag känner hela tiden att vi alla tre blir bättre och bättre.

Så vänta bara.. Snart kör Chilli en handstand (står på framtassarna)!
Tror ni inte att jag är seriös? Jomen, jag har redan börjat träna!


Och hey, jag har beställt slalompinnar idag! Såg en annons på blocket om ett ställe där de gör hopphinder och slalom. 12 pinnar för 1400kr. Det tycker jag är ett väldigt bra pris!


Lite mer nytt!

Kolla nu in vad Tazza och Chilli kan för några tricks på deras alldeles egna trickssidor! Här i menyn till vänster under deras namn finns nu "Tricks". Hoppas ni blir lite inspirerade och träningssugna! Det blir jag...

Snart ska jag skaffa lite bildbevis också där man kan se en bild på när de gör ett visst trick då!

Jag är säker på att jag glömt bort att skriva ett par tricks där, men det kommer jag väl på senare :)


Godnatt..


Interiör

Tjohej vad mycket som har hänt med sidan!

Och här har vi en bild..


Konstigheter & Tomtar ...

Alltså.. De senaste dagarna har Tazza haft lite konstigheter för sig. Hon beter sig som en katt! Hon klättrar upp på soffan och går runt uppe vid huvudet på en och lägger sig där. Knasboll! Fast det är lite mysigt att ha henne där, som kudde :)

Men annars... Så tränar vi på för fullt. Det går så bra så. Just nu håller jag på med ett minitrick också. I helgen tänkte jag ta lite julporträtt nämligen. Så jag tränar dem nu att ha tomteluva på sig och att ha kvar den, typ.

Fast jag firar ju inte ens jul. Jul, födelsedagar och allt det här stör ihjäl mig. Det är bara alldeles för överskattat. Men det är lite kul med och tomtar och allt det här, det där som man kan ta fina kort på! Annars är allt annat bara skitjobbigt.

Men ni anar inte vad söta Chilli och Tazza är i sina tomteluvor! Och en sak som jag inte kan förstå heller är att Tazza faktiskt inte försöker slita av sig sin (eller Chillis) och döda dem eller något. Hon sitter blixtstilla med den kvar på huvudet. Det är ju det vi tränar på. Hon är en naturbegåvning! Får se hur bilderna blir... Om hon kan sitta stilla då också...


Snart fyller Tazza 1 år! Den 23 December! Här är hon som liten baby-bebis! ↓


Lite bilder











Dec. 12, 2010

Idag har vi varit och hälsat på Yas och Eva! Först blev det en kall men väldigt härlig skogspromenad i snön och sen blev det tricksträning i köket. Yas är precis som mina schappar = entusiastisk, och smart som attan! Jag visade Eva hur hon kunde träna in fotposition med Yas. Yas verkade fatta precis vad som skulle göras! Nästa gång vi ses blir det kanske upp till bevis? ;)

Det är så kul att träna djur ♥ Jag brinner verkligen för det!

Hemma nu ikväll så har jag tränat ett par sessioner med Tazza att stapla skålar i varandra. De senaste två dagarna nu så har vi gått framåt enormt i träningen! Nu är det bara liiite finslip kvar så får jag göra en film sen. För nu är vi så nära mål... ♥

Måste lägga till att just denna träningen har varit så himla rolig att träna med henne! Hon har verkligen fått jobba med hjärnan då jag helt och hållet shejpat henne och inte lockat eller hjälpt henne. Det är så kul att se henne idag, hur hon går och hämtar en skål och lägger den i den andra. Men somsagt. Lite finslip behövs!

Och igår kom jag på att jag faktiskt aldrig tagit mig tiden åt att träna in fotposition med Chilli. Hon har världens snyggaste fotgående, raksträckor.. Så! Det är på tiden att hon också får lära sig detta superroliga och supernyttiga trick! Vi har kommit en bra bit och jag tror att kanske, om jag tränar ordentligt och om Chilli vill, så kan vi ha ett fint resultat redan i slutet på veckan? Fast jag ska såklart inte hoppas för mycket. Det får ta den tiden det tar. Fast hittills ser det ju ut att gå riktigt bra!

Så denna veckans tricks att träna på är; stapla skålar och fotposition.

Tyvärr blev det inga bilder på hundarna idag hos Yas..

Så det blev en massa skumma nattbilder på vägen hem istället, för jag giillar verkligen inte att komma hem med en tom kamera... :'(
















Lite bilder



*Snubbel*

Glad ändå!

Men dessa snöbollar...


Pirat Chilli i snön

Då var det dags att tvätta skägget igen.. Chilli Rödskägg, det är hennes piratnamn!



Söta hundarna vill ut hela tiden..

Sitter i dörren och väntar på "Kör"... Chilli ser så liten ut och Tazza ser ut som en beardis!

Tazza tränar fotposition.....


Världens bästa djur, alltså

Nu ikväll har det tränats! Hund och häst.

Nu vid 8 var det agility och lydnads träning i ridhus som vår klubb ordnat med. Skitbra! Jag var såklart där med Chilli och Tazza. Det var en massa andra hundar där, stora lydnads hundar som Tazza och Chilli inte fick hälsa på, stackarna! De som är så vana vid att hälsa på allt och alla... :P Men så kom deras border collie kompis Techno. Åh, Tazza älskar verkligen honom! Honom fick de hälsa på. Tazza är så rolig... Hon viftar inte bara på svansen, utan på hela kroppen!

Men så körde jag en liten bana med Chilli. Och det gick jättebra för att vara såhär mitt i vintern och nu när vi alla (OBS! Chilli och jag, inte Tazza) är ur form och sådär. Men hon verkade så glad över att få köra lite igen! Slalomen såg jättefin ut. :) Det har vi ju tränat så på. I början var jag lite sådär rädd för att släppa Chilli faktiskt. Jag kände på mig att eftersom hon inte fått hälsa på de andra hundarna så skulle hon dra iväg direkt för att hälsa på dem. Hon brukar inte göra det, men idag kändes det lite konstigt. Hon var så sugen på att hälsa på dem! Så jag fick värma upp lite extra länge så att hon hade full fokus på mig innan jag släppte henne. Det gick så bra så efter det då hon glömt bort de andra hundarna. :)

Tazza är aldrig några problem att släppa. Hon brydde sig inte ett skit om de andra hundarna. Hon höll sig nära mig hela tiden och sprang genom tunnlarna som en idiot (som vanligt). Hon är verkligen en tunneldåre! Hon kan inte låta bli tunnlar om de ligger framme. Hihi. Jag älskar den attityden! (Även om det kanske blir problemigt i vår framtida agilitykarriär... :P)

Men sen när jag hade kört lite med Chilli så la jag ner hindrena till väldigt låg höjd och körde en liten minibana med Tazza också. GAAAHH!!! 1 hinder och hon är lååååååångt före mig. Hon är SKITSNABB! Alldeles alldeles alldeles för snabb för mig! Och jag som trodde Chilli var snabb!!!!! Helt ärligt talat. Jämfört med Tazza så är Chilli en snigel!! (Ja, jag överdriver). Nu får jag visst lära mig att springa för livet på banan! Allt vad jag kan alltså. Det blir... intressant! Jag sprang runt där med Tazza och skrattade, hostade och flämtade. Det är inte lätt att komma igång såhär när man precis varit sjuk. Jag var verkligen inte på topp. Men vad roligt jag hade, och hundarna med. Agility är verkligen våran grej. Det ska bli kul att komma igång igen till våren. Det ser vi fram emot!

Men det är en sak som jag verkligen är stolt över idag.. Och det är hur Tazza hade 100% fokus på mig även när det är hundar runt omkring som hon inte känner och inte fått hälsa på. Hon håller sig inom en viss radie runt mig (om hon inte ser en tunnel) och har skitkul, busar med mig, springer med mig.. Med såna störningar! Okej, hon sprang faktiskt fram till en hund, eller två. :) Fast de var så nära banan då så hon kunde inte låta bli. Men när jag ropar på henne så kommer hon som ett skott! Hon är ju bara underbar. Superhund!

Och så...

Sen har det tränats häst också. Saga den vilden har fått sin första shejping session och hon.... Jag blir helt stum.. Jag har aldrig i mitt liv mött på eller tränat ett så galet smart djur! Saga är ju, somsagt, vild och orädd, nyfiken till max och bara allmänt... galen! Hon visar sig också vara värsta smartskallen! Vi tränade lite target träning och på 2 minuter fattade hon PRECIS vad som skulle göras. Nudda bunken med mulen. Nu är hon helt besatt av att nudda den där bunken och sträcker sig så långt hon kan för att nå den! Detta var då dagens magiska upplevelse!

Jag kanske gör en film? Det blir annorlunda... och det gillar vi ju!


Snö







Ska vi leka??

Låt mig få presentera Tazzas nya favorittrick!

Buga, lekposition, eller det jag valt att kalla det, "Ska vi leka?". Detta var nog det lättaste jag shejpat henne till att göra. Hon vill ju jämt leka! Så att fånga detta beteendet var super lätt.



Ska vi leka!?


Och så förresten. Jag skrev ju i förra inlägget att Chilli är en riktig lady. Då tänker ni kanske,
"Men.. är inte Tazza en lady också?"

Vad ska jag säga... Tjej, ja. Lady... Nej för tusan!!!!


Godkväll


Fixat lite..

... Med bloggen.

Så, nu har jag lagt till Tazzas och Chillis sidor här! Där tänkte jag skriva lite kort om de båda och lägga lite bilder och sånt. Det blir bra tycker jag.

Och idag har jag faktiskt tagit lite bilder på hundarna i snön. Herregud vad mycket snö det är! Man drunknar ju! Tazza är helt överlycklig, hon älskar snön, precis som jag! Det är så kul att se henne skutta runt som ett rådjur i den djupa snön! Vad kul hon har!

Chilli går bara ut i snön om jag går ut. Då följer hon med. Fast egentligen så vill hon inte blöta ner sig eller smutsa ner sig. Hon är ju (till skillnad från crazy Tazza) en riktig lady! Vi brukar kalla henne Madame Chilli här hemma. Hon ska jämt ha det bästa och finaste! Fast det är så roligt.. Chilli har ju också sina galna egenskaper... För när Chilli är crazy så är hon CRAZY!

Det är så roligt med hundar!


Och det ÄGER att vara frisk igen! TJOHO!!



Chilli

 Excerno Chilaili Does - Schapendoes - 29 November 2005


Riktig text kommer snart!


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed imperdiet, nisi eget accumsan viverra, lectus sem mattis nibh, eget volutpat urna risus quis augue. Ut suscipit nunc at quam facilisis eget convallis quam vestibulum.

Aliquam mattis fermentum turpis ut lobortis. In hac habitasse platea dictumst. Suspendisse potenti. In et felis nec diam bibendum aliquam ac in erat. Donec fermentum neque at nibh sagittis sagittis. Sed rutrum aliquam ipsum, id molestie tortor congue sit amet. Fusce eget condimentum mi. Sed gravida porta enim convallis iaculis.

Ut a dignissim sem. Nullam fermentum eros ut tortor luctus id euismod mi molestie. Vivamus tempus ultrices nunc.





Aliquam mattis fermentum turpis ut lobortis. In hac habitasse platea dictumst. Suspendisse potenti. In et felis nec diam bibendum aliquam ac in erat. Donec fermentum neque at nibh sagittis sagittis. Sed rutrum aliquam ipsum, id molestie tortor congue sit amet. Fusce eget condimentum mi. Sed gravida porta enim convallis iaculis.

Ut a dignissim sem. Nullam fermentum eros ut tortor luctus id euismod mi molestie. Vivamus tempus ultrices nunc.


Tazza

Chappers Born to Please - Schapendoes - 23 December 2009


Riktigt text kommer snart!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed imperdiet, nisi eget accumsan viverra, lectus sem mattis nibh, eget volutpat urna risus quis augue. Ut suscipit nunc at quam facilisis eget convallis quam vestibulum.

Aliquam mattis fermentum turpis ut lobortis. In hac habitasse platea dictumst. Suspendisse potenti. In et felis nec diam bibendum aliquam ac in erat. Donec fermentum neque at nibh sagittis sagittis. Sed rutrum aliquam ipsum, id molestie tortor congue sit amet. Fusce eget condimentum mi. Sed gravida porta enim convallis iaculis.

Ut a dignissim sem. Nullam fermentum eros ut tortor luctus id euismod mi molestie. Vivamus tempus ultrices nunc.

    

Aliquam mattis fermentum turpis ut lobortis. In hac habitasse platea dictumst. Suspendisse potenti. In et felis nec diam bibendum aliquam ac in erat. Donec fermentum neque at nibh sagittis sagittis. Sed rutrum aliquam ipsum, id molestie tortor congue sit amet. Fusce eget condimentum mi. Sed gravida porta enim convallis iaculis.

Ut a dignissim sem. Nullam fermentum eros ut tortor luctus id euismod mi molestie. Vivamus tempus ultrices nunc.


Tazzas älsklingsställe

Sackosäcken.... :)

RSS 2.0